click here

Myytävän maatilan sijainti.

 

Maatilamme on Sievissä, tarkemmin Sievin Vanhallakirkolla. Osoitteessa Rääsiöntie 55, 85320 Sievi

Vanhakirkko nimi juontaa juurensa pitäjän historiasta. Kylällä on aikanaan sijainnut pitäjän kirkko ja pappila. Kylän sivut kertovat osaltaan millaisella kylällä maatilamme sijaitsee.

Millainen paikka tämä Sievi ja erityisesti kylämme on.  Asumisen kannalta olemme lähellä kaikkea sitä, mitä normaaliin elämään tarvitsemme. Sievissä on isoja tunnettuja yrityksiä, jotka ovat myös isoja työnantajia. Valtakunnallisesti tunnettuja ovat esim. Sievin Jalkine ja Scanfil. Ylivieska on alueen merkittävä kauppakeskittymä, johon tullaan asioimaan ympäri maakuntaa. Ylivieskaan tilalta on matkaa noin 26 km. Noin 40 km säteellä tilalta on runsaasti erilaista työpaikka tarjontaa.

 Sievinkunnan sivut kertovat osaltaan, millainen on Suomen Sievin kunta ja millainen on kunnan palvelutarjonta.   

Oma lukunsa ovat Vääräjokilaaksoa ympäröivät laajat metsäalueen ja niiden tarjoamat ulkoilu ja metsästysmahdollisuudet. Kylän pinnassa on Lauetkallion laskettelukeskus. Uusinta uutta alueella on todella hieno pyöräilyreitistö, joka haarautuu myös kylälle. 

 

 

 Maatilan sijainti kylämaisemassa

Ilmakuvat olen ottanut muutama vuosi sitten. Osa kuvien yksityiskohdista on muuttunut. Kuvat antavat kuitenkin yleiskuvan kylästämme.

 

Sijanti

 

Kuvan nuoli osoittaa Peltolan tilan talouskeskuksen sijainnin. Kuvassa näkyvä järvi on Sievinmäen järvi.

Vasemmassa reunassa on Kokkola Kajaani kantatie. Tilan talouskeskuksesta on tielle matkaa noin 1 km

 

 

 

 

  Sijanti 2

 

 

 

 

Nuoli osoittaa maatilan talouskeskuksen sijainnin. Kuvassa mutkitteleva joki on Vääräjoki. Joki on Kalajoen sivuhaara.  Joki tarjoaa hienoja luontokokemuksia soutelijalle. Kalaa joesta ja kuvan järvestä nousee ihan mukavasti. Näin etenkin keväisin. Myös rapu löytyy joesta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sijanti 3

 

 

 

Nuoli osoittaa tilan sijainnin.  Maatilan pihapiiri rajoittuu Vääräjoen koskeen. Kosken ääni kuuluu tuvan portaille silloin kun joen vesi ei ole matalammillaan.  Kuvassa näkyvän kosken ympäriltä kalastetaan istutettua lohta. Paikka on monelle suosittu kalapaikka.

 

 

 

 

 

 

 

Sijanti 4

 

 

 

 

Kuvassa nuoli näyttää maatilan sijainnin. Kuvassa joki on kesäkorkeudessa. Tulviessaan joki täyttää koko uoman.  

Kuvan alareunan tie kulkee kylän halki. Toinen pää on maantiellä 774 ja toinen kantatiellä 28 eli Kokkola Kajaani tiellä. Kuvasta näkyvässä metsässä on hyvä metsätieverkko erilaiseen liikkumiseen.

 

 

 

 

 

 

Saturday the 28th - Custom text here - Powered by HostAfford