click here

 

Talouskeskuksen tontti on  0,84 ha. Piha rajoittuu Rääsiöntiehen ja etelässä Vääräjokeen. Joen koski antaa tontille oman leimansa. Tuvan portaille kuulee kosken äänet. Oma lukunsa on seurata joen elämää. Jäätymistä, jäiden lähtöä, tulvaa ja toki myös liikkua joella.  Kesäisin viereisen kosken ylä- ja alapuoli ovat suosittuja lohenpyyntipaikkoja.

Viereinen kuva on otettu asunnon portailta. Puiden takana kohisee koski. Veden noustessa se näkyy myös portaille.  Linkki kuviin koskesta

Vääräjoki sinänsä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Joesta saa kalaa etenkin keväisin. Souturetki joelle tarjoaa aivan omanlaisen tunnelman. Onpa koskessa tullut harrastettua pientä koskenlaskuakin korkean veden aikaan.  Talvisin ohi huristelee moottorikelkkoja jäätä pitkin. Kuvia joelta

Kuvat on muutaman viime vuoden ajalta. Kuvat kertovat osaltaan millainen piha kokonaisuudessaan on.  

Tuvan ja joen välisellä alueella oli pitkään kasvimaan ohella perunapelto. Hyvin kauan viljelty paksumultainen pelto antaa aina satoa. Nyt pelto on ollut monen vuoden ajan nurmena kun me kaksi tontilla asujaa emme ole jaksaneet hoitaa isoa kasvimaata.

Kuvan kasvihuneen takana on punaherukka pensaita. Nyt yli 90 vuotias isä kertoi, että punaherukkapensaat on alunperin istutettu kun hän oli poikanen. Edelleen pensaat tuottavat runsaasti marjoja. Kuvan pensaiden takana on myös karviaispensaita ja mustaherukkapensaita.  Kukkapenkkien hoito on talon emännän, Hilkan rakas harrastus. Monena vuonna kukkapenkkeihin on istutettu yli 200 istekasvatettua samettiruusua.  Kukkapenkeissä on kymmeniä vuosia vanhoja perennakasveja. Iän myötä laajan pihan hoitaminen käy ylivoimaiseksi.  Haluamme luopua tilasta ennenkuin kaikki paikat rapistuvat ja kukkapenkit joudutaan muuttamaan nurmikoksi.

Pihassa on maahan upotettu putkisto, josta voi ottaa kasteluvettä pihaan. Vesi tulee pihan vanhasta kaivosta vesiautomaatin tuottamalla paineella. Näin kasteluun voidaan käyttää edullista omaa kaivovettä kesäisin.

 

 

 

 

Saturday the 28th - Custom text here - Powered by HostAfford