click here

Asuinrakennus

Asuinrakennus muodostuu kahdesta osasta: yksikerroksinen siipi on rakennettu 1972 ja kaksikerroksinen päärakennus 1987.  Päärakennuksessa on keittiön ja olohuoneen lisäksi viisi makuuhuonetta, kolme alakerrassa ja kaksi yläkerrassa,  wc:t sekä ala- että yläkerrassa. Yläkertaan on mahdollisuus tehdä lisää lämmintä asuintilaa.

Siipiosassa on kodinhoitotilat  sauna ja pesutilat, hyvä leivinuuni, wc ja erillinen lämmintila ulkovaatteille. Asuinrakennuksen huoneistoala on 140 m2 ja kerrosala 184 m2. Yläkerran huoneiden käyttöpintala on piirrustuksissa ilmoitettua suurempi, koska niihin pinta-alaksi on laskettu vain se tila, jossa korkeutta on vähintäin 2,4 m.

Asuinrakennuksessa on vesikiertoinen patteriverkosto lämmitys. Lämmityslaitteena on maalämpöpumppu. Lisäksi olohuoneessa on varaava takka ja siipiosassa leivinuuni. Sauna lämpiää puilla.

Asuinrakennuksen uuden osan alla on kellari. Tiloja on mahdollista hyödyntää erilaisina työtiloina tai varastona. Kellarin yläpohja on ontelolaattaa, se mahdollistaa tilojen monipuolisen käytön kun väliseiniä voidaan siirtää. Päärakennuksen hormi lähtee kellarista, joten sitä voidaan tärvittaessa lämmittää tulisijalla.

 

Pohjakuvat on kopioitu 1987 rakennussuunnitelmista. Ne kertovat rakennuksen huonesijoittelun. Nykyinen tilanne ei kaikilta osin vastaa noita kuvia.

Yläkerran huoneistojen pinta alat on kuvaan laskettu vain siltä osin kun huonekorkeus ylittää 2,40m. Ullakkotila mahdollistaa lisätilan rakentamisen yläkertaan. Nyt tila palvelee kylmänä varastona.

vintti

 

 

Kellarin väliseinät eivät ole kuvan osoittamilla paikoilla. Yläpohjan ontelolaatan ansiosta väliseinien paikkoja voidaan siirtää.

 

 

Maalämmön koneikko on kellarissa. Maalämpö on asennettu 2013 ja lämpö tulee lämpökaivoista.

Kiinteistö on liitetty kunnan viemäriverkkoon vuonna 2013 ja käyttövesi kunnan vesijohtoverkostoon.

 

 

 

 

Saturday the 28th - Custom text here - Powered by HostAfford